Podcast: Livet efter ulykken
I podcastserien fortæller unge ulykkesramte om deres ulykke og tiden efter, og eksperter deler ud af deres viden.
I podcastserien Livet efter ulykken deler unge ulykkesramte deres historier om ulykken og tiden efter. De fortæller om alt fra seksualitet og dating til ændret identitet og familieplanlægning. I serien kan du også høre eksperter dele ud af deres viden om alt fra smertehåndtering til at finde en hverdag i livet efter ulykken.
Podcasten er støttet økonomisk af Rådet for Offerfonden og Jascha Fonden.
Hvis du har været ude for en ulykke, ved du også, at den kan have betydning for måden, du lever dit liv på, og hvordan du opfatter dig selv.
En ulykke rammer sjældent kun én. Maria og Kim har som ulykkesramt og pårørende tacklet tiden efter ulykken forskelligt.
Frank har arbejdet for at acceptere sit liv, som det ser ud efter en badeulykke og og for at være åben om de begrænsninger og behov, der følger med ulykken.
Ulykken ændrer Julies liv drastisk, da hun går fra at være aktiv universitetsstuderende med en travl hverdag til at være sygemeldt.
Måske er du én af de mange, der er blevet ramt på din seksualitet efter en ulykke.
Da Nikolaj er 18 år, kører han galt. Ulykken vender op og ned på hans liv - ikke mindst hans kærlighedsliv og sexliv.
I denne podcast hjælper fysioterapeut Lise Jarnbye os med at forstå smerter. For hvad er smerter egentlig? Hvordan føles de? Og hvad gør de ved vores krop?
Lene har levet med kroniske smerter siden en trafikulykke for 16 år siden. I dag har hun lært at håndtere smerterne, så de ikke længere styrer hendes liv.
I denne podcast fortæller fysioterapeut Lise Jarnbye og psykolog Sophie Lykkegaard Ravn om forskellige måder at håndtere og lindre smerter på.
Socialrådgiver Bente Elton Rasmussen guider dig her igennem junglen, hvis du er studerende og ulykkesramt.
Maiken er godt i gang med sin drømmeuddannelse som anlægsgartner - en drøm som ulykken sætter en brat stopper for.
En voldsom ulykke ændrede ikke på Katrines lyst til at blive mor.