Spidskålsslaw med fennikel, dild og blåbær
Denne spidskålsslaw kan meget nemt gå hen og blive en klassiker på middagsbordet. Den er mild, mættende og smager rigtig godt. Afhængig af sæson kan bærrene varieres, ligesom dild kan erstattes af fx persille eller basilikum.
Tilbehør til 4 personer
1 spidskål
1 fennikel
25 g mandler
100 g blåbær
1 lille bundt dild
Mormordressing:
1 dl piskefløde
Saft af ½-1 citron
2 tsk. sukker
Friskkværnet peber
Fjern stok og de yderste blade af kålen og snit den fint. Brug evt. et mandolinjern.
Skær top og bund af fennikel og snit fennikel fint. Igen kan du med fordel bruge et mandolinjern.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem.
Skyl og slyng dilden tør og hak den groft.
Vend spidskål med fennikel, mandler, dild og blåbær.
Rør fløde med citron, sukker og krydr med peber og dryp over salaten.