Rissalat
Der er lækre farver og masser af sommer over denne smukke salat, som primært består af sæsonens frugt og kogte fuldkornsris.
Salaten mætter rigtig godt, er smækfyldt med god smag og et perfekt tilbehør til grillmad. Salaten kan i øvrigt også serveres som en let sommerfrokost med lidt fuldkornsbrød.
4 personer
100 g sorte fuldkornsris alternativt brune fuldkornsris
½ vandmelon
250 g jordbær
300 g ærter i bælg
2 spsk. salte mandler
1 potte frisk basilikum
100 g blåbær
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
100 g salattern eller fetaost
Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl risene.
Skær melonen i tern, skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Bælg ærterne. Hak mandler og basilikum.
Vend forsigtigt ris med melon, jordbær, ærter, mandler, basilikum og blåbær.
Smuldr salattern og vend i salaten. Dryp olivenolie over og krydr med salt og peber.