Overnight oats med frugt og figner
På dansk også kaldt køleskabsgrød. Grøden er nem at lave, da den røres sammen og står koldt natten over. Den består af gryn og flager, som er rig på fuldkorn og derfor giver din mave en god start på dagen.
Grøden skal ikke koges, men serveres kold og er derfor genial at have med på farten som et mættende mellemmåltid.
4 personer
Kold morgenmadsgrød
200 g groft valsede havregryn
100 g speltflager
8 dl mandelmælk (kan erstattes af mælk)
1 tsk. vaniljesukker
2 dl skyr naturel
Topping
2 æbler
2 kiwi
8 tørrede små figner
lidt valnødder
Dag 1:
Kom havregryn og speltflager i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljesukker og rør rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag.
Dag 2:
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skær kiwi i skiver. Rør grøden lind med skyr og server med æble, kiwi, figner og hakkede valnødder.
TIP
Du kan variere din grødtopping afhængig af smag. Prøv fx med lidt rosiner, kokosflager, hørfrø og chiafrø og varier gerne frugten med sæsonen.