Mysliboller
Hjemmebagte mysliboller smækfyldt med fuldkorn. JA TAK! Vi bruger speltflager, grovvalsede havregryn og frø, og ælter dejen med hvid hvedemel som er mel med kornets skaldele og derfor rig på fuldkorn.
10 stk.
2 dl yoghurt naturel eller tykmælk
2 dl vand
25 g gær
2 tsk. flagesalt
2 tsk. flydende honning
50 g speltflager
50 g grovvalsede havregryn
50 g frø fx en blanding af chiafrø, hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner
50 g rosiner
ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel
havregryn til drys
Kom yoghurt og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning.
Bland speltflager med havregryn og frø og kom i væsken sammen med rosiner.
Tilsæt melet gradvist og rør dejen godt og længe…. Fx på en røremaskine. Den skal være lidt våd og fugtig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. en time.
Form ved hjælp af to skeer 10 boller og vend bollerne i havregryn. Fordel dem derefter på bagepladen.
Lad dem efterhæve ca. 30 minutter inden de bages ved 220 grader varmluft i ca. 15 min.