Hjemmelavede myslibarer
De her lækre myslibarer forener lysten til noget sødt med det sunde. Snackbaren er fyldt med masser af gryn, kerner, frø og nødder, som både mætter og bidrager med masser af kostfibre.
Ca. 20 stk.
1 dåse kondenseret sødet mælk
ca. 400 g
50 g kokosmel
150 g grovvalsede havregryn
50 g græskarkerner
50 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g rosiner eller hakkede dadler
75 g hakkede usaltede nødder fx mandler, cashewnødder eller pistaciekerner
Tænd ovnen på 125 grader. Beklæd en firkantet form med bagepapir.
Kom kondenseret mælk i en lille gryde og varm op ved svag varm.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og vend med kondenseret mælk.
Pres massen ned i formen og glat den med en våd dejskraber. Bag i midten af ovnen i ca. 60 min.
Afkøl før den skæres i mindre stykker.
TIP
Når du først har blandet gryn, kerner, frø og nødder sammen, har du en rigtig lækker hjemmelavet mysli. Opbevar den fx i en beholder med låg og brug den som topping på din yoghurt om morgenen eller om eftermiddagen, når sulten melder sig.