Gå til hovedindhold

Havregrynsboller

Hjemmebagte havregrynsboller er luksus på morgenbordet og til eftermiddagshygge. Hvid fuldkornshvede er 100 % fuldkorn og fås i velassorterede supermarkeder.

Havregrynsboller

Ca. 12 stk.

50 g smør
2 ½ dl mælk
50 g gær
1 æg
3 tsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. salt
100 g grovvalsede havregryn
ca. 325 g hvid fuldkornshvedemel
50 g grovvalsede havregryn

Smelt smørret i en gryde og lun mælken heri til fingervarm. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, smør, sukker, kardemomme, salt og havregryn.

Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Den må gerne være lidt klistret, og endelig ikke for tør af mel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted et par timer.

Ælt dejen igennem og del den i 12 stykker. Tril til boller og vend i først en skål vand og dernæst i havregryn. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader. og bag i ca. 15 min. til de er gyldne.