Gå til hovedindhold

Bagte rødbeder med tranebær, korianderyoghurt og dukkah

Prøv en lækker rødbedesalat med spændende tilbehør. Dukkah er en lækker egyptisk nødde- og krydderiblanding.

Bagte rødbeder med tranebær, korianderyoghurt og dukkah

Tilbehør til ca. 4-6 personer

Dukkah
2 spsk. mandler
2 spsk. hasselnødder
1 lille spsk. hel koriander
1 lille spsk. hel fennikelfrø
1 lille spsk. hel spidskommen
1 spsk. sesamfrø
½ tsk. sorte peberkorn
½ tsk. flage salt

Tranebær
200 g friske tranebær
50 g sukker
½ dl vand

Bagte rødbeder
1 kg rødbeder
2 spsk. olivenolie
salt og peber

Korianderyoghurt
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. olivenolie
1 bundt frisk koriander
(kan erstattes af persille)

Fremgangsmåde

Dukkah
Hak mandler og hasselnødder groft. Stød krydderierne i en morter og bland med nødder, sesamfrø, peberkorn og salt. Rist det hele på en tør pande og ryst panden, så det ikke brænder på.

Rist til det begynder at dufte. Tag blandingen af panden og afkøl.

Tranebær
Kom tranebær, sukker og vand i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad tranebær trække i lagen, mens det øvrige tilberedes.

Bagte rødbeder
Skræl rødbederne og skær i mundrette stykker. Vend rødbeder med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag i ovnen ved 220 grader i ca. 20 min. til de er møre.

Korianderyoghurt
Rør yoghurt med olivenolie og hakket koriander. Smag til med salt og peber.

Vend rødbeder med tranebær og anret. Drys med dukkah og server med korianderyoghurt.