Gå til hovedindhold

Appelsinsalat med quinoa, granatæble og mandler

Forfriskende, smuk vintersalat der pynter på julebordet. Salaten kan serveres til alt lige fra and og flæskesteg til leverpostej eller en sildemad.

Appelsinsalat med quinoa, granatæble og mandler

Tilbehør til 4-6 personer

Appelsinsalat
100 g sort quinoa
4 appelsiner
1 rødløg
1 granatæble
1 bundt mynte
50 g mandler

Vinaigrette
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Appelsinsalat
Kog quinoa som angivet på emballagen og afkøl.
Skræl appelsinerne og skær i skiver. Pil rødløget og skær i tynde både.
Halver granatæblet og fjern kerner og saft med en ske.

Hak mynten. Rist mandlerne gyldne på en tør pande og hak dem.
Vend quinoa med appelsiner, løg, granatæble, mynte og mandler.

Vinaigrette
Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld over salaten lige før servering.